ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/10/20
ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

 

Η ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, με την οποία τίθενται εκ νέου υπόψη των συναρμόδιων Υπουργείων οι παρατηρήσεις και θέσεις μας για το προωθούμενο πτωχευτικό νομοσχέδιο.
Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι οι διατάξεις του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, δημιουργούν εξαιρετικά δυσμενές τοπίο για τους εργαζόμενους, τους υπερχρεωμένους οφειλέτες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, προς όφελος για άλλη μια φορά των Τραπεζών και των επενδυτικών funds, εις βάρος ακόμα και του Δημοσίου. Οι παρατηρήσεις μας αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει μια πραγματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, πριν από την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τόσο σαρωτικές αλλαγές.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρέπει να τύχει εκ νέου επεξεργασίας μέσω διαδικασίας ενισχυμένης κοινωνικής διαβούλευσης σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή με διευρυμένη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, τους δανειολήπτες, τις μικρές επιχειρήσεις και τον νομικό κόσμο, προκειμένου να καταλήξει σε ένα κοινωνικά δικαιότερο σχέδιο νόμου που θα παρέχει ουσιαστική προστασία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει τουλάχιστον να τροποποιηθεί σημαντικά το περιεχόμενο του παρόντος σχεδίου πριν από την ψήφισή του, θέση που θα είχαμε θέσει εάν είχαμε προσκληθεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία ακρόασης φορέων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [879.02 KB]

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα