Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα για το νέο εργατικό δυστύχημα στο ίδιο εργοστάσιο στην Αταλάντη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.9.21

Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα για το νέο εργατικό δυστύχημα στο ίδιο εργοστάσιο στην Αταλάντη

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της για το νέο εργατικό δυστύχημα,  στην ίδια εταιρεία την ATLAS ΤAPES, στην Αταλάντη μέσα σε τρεις μήνες. Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς παρατηρείται γενικότερα αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων, γεγονός το οποίο έχουμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει, ζητώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα .

Μπορεί το πόρισμα του τεχνικού τμήματος της Επιθεώρησης Εργασίας της Λαμίας να μην έχει ολοκληρωθεί όπως είναι φυσικό ακόμη, η ιδιοκτησία της εταιρείας πάντως όπως καταγράφεται σήμερα και σε δημοσιεύματα έβγαλε ήδη το δικό της πόρισμα, αποδίδοντας το θάνατο του συναδέλφου  σε ανθρώπινο λάθος.

Ο εργάτης πάντως που έχασε τη ζωή του, ηλικίας 54 ετών, θεωρείται όπως τόνισαν και οι συνάδελφοί του σε κλιμάκιο της ΓΣΕΕ  και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας που έφτασαν αμέσως στο εργοστάσιο, ως ένας πολύ έμπειρος εργαζόμενος.

Τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν είναι πολλά και αναπάντητα . Όπως πολλές είναι και οι φωνές που μιλούν για εντατικοποίηση της εργασίας το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, για εξαντλητικά ωράρια και για αρκετές ημέρες εργασίας χωρίς ρεπό.

Αναμένουμε το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως αναμένουμε και τους αυστηρούς ελέγχους στους εργασιακούς χώρους για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας. 

Δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ημέρες να έχουμε χάσει συνολικά τρεις συναδέλφους,  να έχουμε σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη, να έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και δυστυχώς η μαύρη λίστα με τους νεκρούς να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα