ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/10/19

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

 

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων, οι οποίοι αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.
Η εμπρόθεσμη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών ενός εκάστου εργαζομένου αποτελεί υποχρέωση του κάθε εργοδότη και φυσικά αυτονόητη υποχρέωση και της πολιτείας, η οποία πρώτη οφείλει να δίνει το παράδειγμα του συνεπή εργοδότη.
Οι συμβασιούχοι στη σχολική καθαριότητα, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται σε πολυετή ομηρεία ενός στρεβλού εργασιακού καθεστώτος.
Ο διαχρονικός τους αγώνας για μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πρέπει να βρει ευήκοα ώτα στην Κυβέρνηση.
Η ΓΣΕΕ ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα για συνάντηση, δεκάδων σωματείων, Εργατικών Κέντρων και της Ομοσπονδίας του κλάδου και να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα