ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/10/20
ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Το μείζον ζήτημα της διασφάλισης όλων των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Συνομοσπονδία με το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία “Η ΤΡΙΑΙΝΑ” αλλά και την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΜ).
Για τη ΓΣΕΕ, είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στην προκήρυξη για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν υπάρχει κανένας δεσμευτικός όρος για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί δημόσια γι΄ αυτό.
Ο νέος επενδυτής, πρέπει να δεσμευθεί πριν την αγορά για μεταφορά όλων των συμβάσεων εργασίας στο νέο φορέα, ενώ πρέπει να υπάρξει και ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να δοθούν από την Κυβέρνηση κίνητρα για εθελούσια αποχώρηση όσων εργαζομένων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
Λύση πρέπει να δοθεί και για τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους, αφού προηγηθεί έγγραφη βεβαίωση για το σύνολο του ποσού το οποίο οφείλεται και το οποίο πρέπει να δοθεί με προαφαίρεσή του, από το συνολικό τίμημα.
Η Συνομοσπονδία, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα