ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/6/20

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας τους, η οποία έχει προγραμματίσει Συλλαλητήριο για την Τετάρτη 10 Ιουνίου έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Η απειλή απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας με μαζικές απολύσεις και μη πραγματοποίηση χιλιάδων εποχικών προσλήψεων σε συνδυασμό με εκτιμήσεις για επιδείνωση των όρων αμοιβής και εργασίας (μειώσεις μισθών, μετατροπή συμβάσεων πλήρους σε μερική απασχόληση) διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον που, ήδη, χρησιμοποιείται ως υπόβαθρο εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας.

Η ΓΣΕΕ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου έχει, ήδη, επισημάνει με επιστολή της στο Υπουργείο Εργασίας την κρίσιμη αυτή κατάσταση, καθώς και τους έντονους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους και την αγορά εργασίας στους κλάδους του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Σε αυτή την κατεύθυνση, συνιστά επιτακτική ανάγκη για τη Συνομοσπονδία η ψήφιση πρόσθετων μέτρων στήριξης όπως μεταξύ άλλων, η απαγόρευση των απολύσεων για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, η επέκταση των υπογεγραμμένων ΣΣΕ, αλλά και επιμήκυνση της παράτασης ισχύος αυτών που έχουν λήξει έως το τέλος του χρόνου.

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό δίνουν αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς. Η Κυβέρνηση οφείλει γρήγορα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για το σκοπό αυτό.

 

                                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα