Επιστολή στην Κυβέρνηση με τα συμπεράσματα του ILO

Την πολυσέλιδη έκθεση με τα συμπεράσματα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας(ILO) περί καταστρατήγησης από την Ελλάδα διεθνών συμβάσεων απέστειλε η ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό, στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στο σύνολο των Ελλήνων βουλευτών.

Στην έκθεση διαπιστώνεται από το ανώτατο ειδικό κλιμάκιο του ILO το οποίο επισκέφτηκε τη χώρα μας ,ότι με τις νομοθετικές παρεμβάσεις ως αποτέλεσμα των μνημονίων καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης μετά και τα συμπεράσματα της ΔΟΕ είναι τεράστιες αφού τα μέτρα εκτός από αναποτελεσματικά, παραβιάζουν ευθέως διεθνείς συμβάσεις.

Η καταστρατήγηση διεθνών συμβάσεων αφορά μεταξύ άλλων τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τους δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και τον κοινωνικό διάλογο για την άσκηση πολιτικών απασχόλησης και ασφάλισης.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας έχουν διαβιβαστεί ήδη στις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές της ΔΟΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα