Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Δράμας για εργατικό δυστύχημα σε λατομείο

Δράμα, 27 Μαΐου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Σήμερα Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 στο Βαθύλακο Δράμας, έγινε ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα σε λατομείο της περιοχής, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός συναδέλφου.
Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιεί διημερίδα με θέμα: «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ: Ανάπτυξη – Εξωστρέφεια – Πολιτισμός» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στην οποία παρέστη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας με επικεφαλής τον Πρόεδρο.
Οι επιχειρηματίες στο χώρο του Μαρμάρου συζητάνε για την ανάπτυξη και τον πολιτισμό ταυτόχρονα με ένα νεκρό εργάτη στον κλάδο τους. Αυτό δεν είναι ούτε ανάπτυξη ούτε πολιτισμός. Την ίδια στιγμή που σ’ ένα λατομείο στη Δράμα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, αυτοί συζητάνε για εξαγωγές και κέρδη στον τομέα του μαρμάρου. Γνωρίζουμε ότι για τους εργοδότες κοστίζουν οι αλλαγές στα εργαλεία, στις συρματοκοπές, στις τροχαλίες, στα μηχανήματα, αλλά σίγουρα δεν κοστίζουν όσο η ζωή ενός ανθρώπου. Τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΥΚ μετά την θλιβερή αναγγελία, αποχώρησαν από τη διημερίδα, θεωρώντας ότι ως ελάχιστη ένδειξη συλλυπητηρίων θα έπρεπε να αναβληθεί.
Η Διοίκηση μας, έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μέτρων υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους εργασίας, την αυστηροποίηση των ελέγχων και την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών στο θέμα.
Συγκεκριμένα, στο χώρο των λατομείων στην περιοχή μας γίνονται συνέχεια εργατικά ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, η οποία είναι αρμόδια –μεταξύ άλλων αντικειμένων- να πραγματοποιεί ελέγχους, έχει στην επίβλεψή της πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ελεγχθούν όλοι οι χώροι.
Για το λόγο αυτό, έχουμε ζητήσει να δημιουργηθεί έδρα και στην πόλη μας, ώστε να μπορούν να γίνονται συχνότερα έλεγχοι και συστάσεις προς τους εργοδότες.
Η εργατική τάξη έχει πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος στο βωμό του κέρδους της εργοδοσίας. Είναι απαραίτητο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα μέτρα, όσο κι αν κοστίζουν, ώστε να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί.
Τέλος, τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, αποφάσισαν αντιπροσωπεία του ΔΣ να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος καθώς και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα