Δελτίο Τύπου Εργατικού Κέντρου Ρόδου : ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 27/09/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, τις οποίες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκοπεύει να εντάξει στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την «υποδόση» των δανειστών, προχωρά με τη γνωστή διαδικασία fast track, στην ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και την εκχώρηση μιας σειράς από ΔΕΚΟ στο Νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές.
Είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται. Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και τα βασικότερα αγαθά για τον άνθρωπο, όπως είναι το νερό και το ρεύμα, να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών, καθιστώντας τα εμπόρευμα.
Είναι πια φανερό ότι, μετά τα αεροδρόμια, το Ελληνικό και τα Λιμάνια, η Κυβέρνηση αυτή προχωρά ακάθεκτη και βαφτίζοντας «το ψάρι κρέας»: ξεπουλά θεμελιώδη δημόσια αγαθά και επιχειρήσεις σε τιμές ευκαιρίας στους ιδιώτες, ενταφιάζοντας οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση, καθώς και κάθε δυνατότητά της να ασκεί πολιτική μέσω αυτών των επιχειρήσεων για ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ή απομακρυσμένων και ευαίσθητων εθνικά περιοχών, όπως είναι η δική μας. Ταυτόχρονα δε εξαφανίζει τα όποια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.
Το Ε.Κ.Ρ απαιτεί εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ντροπής που εντάσσει τις κοινωφελείς επιχειρήσεις στο Υπερταμείο και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τους.
Καλεί τέλος τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα, για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα