Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

« Αναπτύξαμε στον Πρωθυπουργό τα αιτήματα των μισθωτών οι οποίοι βρίσκονται στην μέγγενη των πολιτικών που ασκούνται μέσω του μνημονίου, όπως υπαγορεύθηκαν από τους πολιτικούς εκπροσώπους των δανειστών. Ζητήσαμε ένα νέο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που θα υπερβαίνει δυναμικά το μνημόνιο και θα αποκαθιστά κατά προτεραιότητα τις ανάγκες των ανέργων, των χαμηλο-συνταξιούχων και της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Μια πολιτική που θα εξασφαλίζει ανάπτυξη-απασχόληση και θα αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Η πτώχευση των δημοσίων οικονομικών δεν μπορεί να συμπαρασύρει την πραγματική οικονομία και τους ανθρώπους του μόχθου.

Ταυτόχρονα θέσαμε και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην φορολογική πολιτική, στην φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων, όπως και να μην μεταταγεί κανένα είδος λαϊκής κατανάλωσης από τον χαμηλό συντελεστή στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και βεβαίως δεν δεχόμαστε λέξη για επίπεδους φόρους, φόρους ίδιους για όλους, είτε φόρους που θα επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα. όπως η ενοποίηση που ακούστηκε των φόρων για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.»

Αναμένουμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Βέβαια εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αγωνιστικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη. Οι σημαίες των κοινωνικών αγώνων δεν υποστέλλονται αλλά εξελίσσονται ανάλογα με τα μέτρα και τις πολιτικές».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα