Για την 48ωρη απεργία εργαζομένων στον «Κορυφαίο Εργοδότη» της χώρας

ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤON «ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
(06/04/2022)

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της LIDL HELLAS, οι οποίοι με απόφαση τηςαντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής τουςοργάνωσης πραγματοποιούν 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 7 & 8 Απριλίου,διεκδικώντας επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους.

Σήμερα το ποσοστό συμμετοχής στην Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, ξεπέρασε το 90%σε βασικές αποθήκες της πολυεθνικής LIDL,στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον βραβευμένο ως «κορυφαίο εργοδότη» για το τι θα επακολουθήσει αύριο και μεθαύριο στην απεργία του Σωματείου Εργαζομένων LIDL ΕΛΛΑΣΠεριφερειών Σίνδου Τρικάλων και Λοιπής Ελλάδας.

Για πάνω από μια δεκαετία η πολυεθνική LIDLκατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε υπερκέρδη, πουλώντας πολλές φορές τα προϊόντα της  με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, κατά παράβαση του νόμου, όπως άλλωστε έγινε γνωστό τοις πάσι με αφορμή έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ). Την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίεςμε αιχμή του δόρατος διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων γυναικών, κάθε άλλο παρά την εικόνα του «κορυφαίου εργοδότη» της χώρας συνθέτουν.

Καλούμε τη Διοίκηση της LIDL HELLAS να σεβαστεί στο σύνολό τους τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, νααναγνωρίσει την προσφορά των χιλιάδων εργαζομένων της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα τηςαντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσηςγια ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των παροχών μέσω της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Τέλος, η Συνομοσπονδία και το σύνολο των οργανώσεων μελών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, τον οποίο θα συνδράμουμε με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο.

                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα