ΒΑΡΥΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/11/2019

 

ΒΑΡΥΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

 

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ. Μέσα σε ένα πεντάμηνο και δεύτερος εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα δουλειάς στο  συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ο 55χρονος μεταλλεργάτης,  πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί από έκρηξη στην αίθουσα χαλυβουργίας της ΛΑΡΚΟ, με τα ερωτήματα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο, να παραμένουν πολλά και αναπάντητα.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι τομέας ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, χρειάζεται επανεξέταση και αυστηροποίηση.

Είναι αδιανόητο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στους χώρους εργασίας, χωρίς σχεδόν ποτέ, να αποδίδονται ευθύνες.

Και όλα αυτά μάλιστα όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και κακή συντήρηση των μηχανημάτων και των αυτοματισμών ασφαλείας.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και απαιτεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα