ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                   19/9/2019

ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ε.Κ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Η ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)

ΕΓΓΥΑΤΑΙ –ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ –ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ 02/10/2019

Όπως είναι γνωστό η προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, που προέκυψε μετά τις βίαιες, τραμπούκικες και παράνομες ενέργειες του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ δηλ. του ΠΑΜΕ να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας, δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει Απεργιακή Κινητοποίηση.

Έχει όμως την πολιτικο- συνδικαλιστική δυνατότητα και υποχρέωση να απευθυνθεί στα μέλη της, δηλαδή στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας και να συστήσει Αγωνιστικότητα Ενότητα-Σύνεση και Δημοκρατική λειτουργία, ιδίως τώρα που με την παρέμβαση των κομματικών τραμπούκων προέκυψε ένα απίθανο κομφούζιο και πρωτοφανείς χασμωδίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας.

Λέμε λοιπόν καθαρά

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ

Κορόιδευαν αυτοί που πίεζαν τις οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση χωρίς σχέδιο και προετοιμασία γιατί « το Ν/Σ θα ψηφιστεί μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη!!». Το νομοσχέδιο χωρίς επίκληση επείγουσας ή κατεπείγουσας διαδικασίας θα εισαχθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα και θα ψηφιστεί στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτώβρη.

Άρα και οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί και οι οποίες δοκιμάζουν τις σχέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αποδέχονται τις δημοκρατικές λειτουργίες-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!!

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη Δημοκρατική Λειτουργία των συνδικάτων και όχι με το σταλινικό μονοκομματικό ολοκληρωτισμό να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019. υτή τη Γενική Απεργία θα προκήρυσσε η ΓΣΕΕ αν είχε τη νομική δυνατότητα).

Να εργαστούμε μέχρι τότε για την επιτυχία της κινητοποίησης ώστε να είναι ηχηρή η αντίθεση των εργαζομένων στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντι-συνδικαλιστικές ρυθμίσεις.

Κανένας δεν μπορεί να είναι και με τον θύτη (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) και με το θύμα (συνδικάτα και δημοκρατική λειτουργία τους) γιατί μόνο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ-ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΑ συνδικάτα νοιάζονται για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Διότι μόνο αυτά υπογράφουν συμβάσεις σε αντίθεση με τους κομματικούς βραχίονες που εμφανίζονται ως συνδικάτα και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ καμία σύμβαση ούτε θέλουν όπωςθρασύτατα λένε.
Διότι μόνο τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ έχουν στην ταυτότητά τους τη δημοκρατία και το σεβασμό στην πλειοψηφία σε αντίθεση με αυτούς που αποτελούν το «μακρύ χέρι» του κόμματος που θεωρεί ότι  είναι ο ιδιοκτήτης της εργατικής τάξης της χώρας μας.

 ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΟΝΙΜΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα