ΣΥνάντηση ΓΣΕΕ με τη Γενική Γραμματέα της ΣΕΣ

Για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που υπεβλήθη στην Ελλάδα ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατά την επίσκεψη της εκτάκτως στη χώρα μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η ΓΣΕΕ ενημέρωσε τη Γραμματέα της ΣΕΣ για τις πρωτοβουλίες μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιστολή–καταγγελία της ΓΣΕΕ στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, με την οποία καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει δράση ενάντια στα μέτρα που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές που κατοχυρώνονται στις Συνθήκες και τη Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η κυρία Μπερναντέτ Σεγκόλ αποδοκίμασε τα νέα απαράδεκτα μέτρα, τα οποία επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες σε κοινωνία και οικονομία, καταλύουν εργασιακούς θεσμούς, καταργούν το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στερούν από τους εργαζόμενους την ελάχιστη προστασία.

Η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ τόνισε ότι το πρόγραμμα δεν προσφέρει προοπτικές ανάκαμψης και δεν εγγυάται το μέλλον του Ελληνικού λαού. Εξέφρασε επίσης τη σοβαρή ανησυχία της για την κατάφωρη έλλειψη σεβασμού στη συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων οι οποίοι από κοινού τάχθηκαν κατά της συμπίεσης των μισθών που προβλέπει η Εθνική Σύμβαση και της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, γενικότερα μέτρων που δεν ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι οικονομικά και κοινωνικά μη βιώσιμες πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα εγείρουν σοβαρά ζητήματα αναφορικά με το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γενική Γραμματέας επιβεβαίωσε την αμέριστη αλληλεγγύη της ΣΕΣ προς τη ΓΣΕΕ, σε όλες τις δράσεις της για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων. Επιβεβαίωσε επίσης την ολόπλευρη στήριξη της ΣΕΣ στην πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.