Παγκόσμια ημέρα δράσης για το Κλίμα και την Απασχόληση 2020

Η ΓΣΕΕ μαζί με τα Διεθνή Συνδικάτα συμμετέχει στη Παγκόσμια ημέρα δράσης για το Κλίμα και την Απασχόληση. O χρόνος τελειώνει. Χωρίς φιλόδοξη δράση για την κλιματική αλλαγή έως το 2020, θα περάσουμε τα κρίσιμα σημεία για μη αναστρέψιμες ζημιές στον πλανήτη μας.

Μη αναστρέψιμη υπερθέρμανση του πλανήτη – Ο κόσμος πρέπει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 45% τα επόμενα δέκα χρόνια.

H Γη στις φλόγες – Οι παγετώνες υποχωρούν σχεδόν παντού σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των Άλπεων, των Ιμαλαΐων, των Άνδεων, των Rockies, της Αλάσκας, της Νέας Ζηλανδίας και της Αφρικής.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί τις πόλεις – Η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας αυξήθηκε κατά 20 εκατοστά τον τελευταίο αιώνα.

Πρόσφυγες και εκτοπισμένοι πλυθησμοί – Περισσότεροι από 83 εκατομμύρια πρόσφυγες για το κλίμα έχουν φύγει από την καταστροφή και έχουν χάσει τα προς το ζην.

Κλιματική αλλαγή και δημόσια υγεία – Η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις στην υγεία πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπλέον θάνατοι λόγω της κλιματικής αλλαγής (θερμικό καταπόνηση, υποσιτισμός, και ελονοσία) από το 2030 και μετά.

Παγκόσμια Δημοσκόπηση ITUC 2020 – Το 79% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποια μέτρα σχεδιάζει η εταιρεία τους για προσαρμογή των θεσεων εργασίας στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Ας συνεργαστούμε και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον με ασφαλείς θέσεις εργασίας, βιώσιμες οικονομίες και έναν ασφαλή και υγιή πλανήτη.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα