Οι γυναίκες στην πρωτοπορία του αγώνα

Η ΓΣΕΕ, η Γραμματεία Γυναικών και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τιμώντας την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου μια σειρά από πρωτοβουλίες:
Α) Αντιπροσωπεία συνδικαλιστριών επισκέφτηκε και συνάντησε την Υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Καλαντζάκου καταθέτοντας τα αιτήματα- προβλήματα των γυναικών απαιτώντας :
– Διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
– Δημιουργία υποδομών κοινωνικής προστασίας
– Προστασία της μητρότητας
– Ισότητα και ισονομία στην εργασία
– Ίσα δικαιώματα στις μετανάστριες
– Αδειες μητρότητας (χωρίς εξαιρέσεις)
– Υποδοχή και φύλαξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς
– Νομοθετικές ρυθμίσεις για τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας
– Αυστηρούς και συνδυαστικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ
Β) Στη συνέχεια οι συνδικαλίστριες εργαζόμενες έκαναν περιοδεία στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις στην πλατεία Κοτζιά, διανέμοντας τη διακήρυξη των γυναικών με ένα τριαντάφυλλο και την πρόσκληση να πυκνώσουν με τη συμμετοχή τους τα συνδικάτα.

Γ) Ταυτόχρονα εγκαινιάστηκε η συνεργασία της ΓΣΕΕ με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και σε κινητή ιατρική μονάδα στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιούνται δωρεάν μαστογραφίες και test pap στις εργαζόμενες γυναίκες. Από τις πρώτες ώρες περίπου 100 γυναίκες υποβλήθηκαν στις σχετικές εξετάσεις. Η μονάδα θα παραμείνει στην πλατεία Κοτζιά και αύριο Τρίτη 10/3 στην οποία θα μπορούν οι γυναίκες να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις. Σε συνεννόηση και συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, θα προγραμματιστεί η εξέταση για όλες τις γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι εργαζόμενες γυναίκες με τα συνδικάτα τους παλεύουν και διεκδικούν αξιοπρεπή, ασφαλή και ασφαλισμένη εργασία και ζωή!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα