Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) στο πλευρό της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Χουάν Σομαβία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γενικός Διευθυντής του ILO δήλωσε κατηγορηματικά ότι τα δικαιώματα των εργαζόμενων δεν πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό των μέτρων λιτότητας. Ο Χουάν Σομαβία τόνισε επί λέξει:

«Ο σεβασμός των θεμελιωδών αρχών και των δικαιωμάτων στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτος, ακόμα και σε περιόδους κρίσης όπου τίθενται πολλά ζητήματα δικαιοσύνης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις χώρες που πρέπει να λάβουν μέτρα λιτότητας. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η κρίση ως πρόσχημα για να παραβιάζονται τα διεθνώς συμφωνηθέντα εργασιακά στάνταρντς».

Η τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Eργασίας σχολιάστηκε και από την Γενική Γραμματέα της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ η οποία κάλεσε τις κυβερνήσεις που πράττουν αυτά που ο Γενικός Διευθυντής καταδικάζει να λάβουν σοβαρά υπόψη την ουσία των τοποθετήσεών του.

Η δήλωση του Γενικού Διευθυντή του ΙLO έγινε λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη στη χώρα μας ειδικής ανώτατης αποστολής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία θα έχει συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς και με την κυβέρνηση για το μείζον θέμα της τήρησης των διεθνών συμβάσεων εργασίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΙLO την Δευτέρα 19/9/2011 στις 12:00 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα