ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Oι αδιέξοδες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας ,της ύφεσης και της ανεργίας θα αποτελέσουν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που πραγματοποιείται σήμερα στη Μαδρίτη με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας της ΣΕΣ.

Στη διάσκεψη στην οποία μετέχει  η ΓΣΕΕ με τον πρόεδρό της  Γ.Παναγόπουλο,

θα τεθούν επί τάπητος οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα κράτη μέλη  λόγω των υφεσιακών πολιτικών της λιτότητας οι οποίες ευθύνονται για

την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας αλλά και τις ευέλικτες και επισφαλείς μορφές απασχόλησης με δεδομένο το γεγονός ότι 26 εκ ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι κοινωνικοί φορείς στο πλαίσιο των περιορισμών της νέας οικονομικής διακυβέρνησης θα διατηρήσουν την αυτονομία της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των συστημάτων διαμόρφωσης των μισθών(συλλογικές συμβάσεις εργασίας).

Στη διάσκεψη της Μαδρίτης μετέχουν εκτός από εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απ΄ όλη την Ευρώπη και αξιωματούχοι από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όπως οι κύριοι Μάρτιν Σούλτς και Όλι Ρεν.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος θα συμμετάσχει και στο τραπέζι διαλόγου με τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν και με θέμα την αδιέξοδη και αναποτελεσματική διακυβέρνηση η οποία δεν παράγει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Οι Συνομοσπονδίες της Ε.Ε συζητούν ,αναζητούν και απαιτούν πανευρωπαϊκή αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική ως τη μόνη αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης και των αδιεξόδων της.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα