Βάρβαρη αστυνομική βία κατά μεταναστών

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει απερίφραστα την ωμή και απροκάλυπτη αστυνομική βία και επίθεση κατά μεταναστών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών(Π.Ράλλη), που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων μεταναστών και τον τραγικό θάνατο ενός εξ’ αυτών.

Η αδικαιολόγητη και απρόκλητη αστυνομική βία κατά των μεταναστών, που ανέμεναν ατέλειωτες ώρες στην ουρά της Διεύθυνσης Μεταναστών, αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης αυτών των δυστυχισμένων συνανθρώπων μας.

Τέτοια φαινόμενα είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα από το σύνολο της κοινωνίας μας, που έχει φιλικά, ανθρώπινα και αντιρατσιστικά αισθήματα προς τους μετανάστες.

Αν η Κυβέρνηση είχε κάνει έστω εν μέρη δεκτές τις προτάσεις της ΓΣΕΕ και της Γραμματείας Μεταναστών, δε θα είχαμε σήμερα αυτήν τη τραγική και απαράδεκτη κατάσταση.

Καλούμε τη Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να διατάξουν την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, τον αυστηρό έλεγχο και τιμωρία των υπευθύνων και την αντιμετώπιση επιτέλους των μεταναστών με φιλικό και πολιτισμένο τρόπο εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης τους, στο πανανθρώπινο δικαίωμα του πολιτικού ασύλου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα