Έκτακτη παρέμβαση του ILO ζήτησε η ΓΣΕΕ

Tην παρέμβαση εκτάκτως του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον Γενικό Διευθυντή του ILO κ. Juan Somavia. 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ενημέρωσε αναλυτικά τον Γενικό Διευθυντή του ILO για τα δυσβάσταχτα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στους εργαζόμενους μέσω του νέου μνημονίου, μέτρα που εκτός των άλλων παραβιάζουν διεθνείς συμβάσεις και καταστρατηγούν τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Ο σεβασμός σ΄αυτά τα ζητήματα αποτελεί άλλωστε και το κεντρικό σημείο της πρόσφατης έκθεσης του οργάνου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, θέμα το οποίο εξετάζουν οι επικεφαλείς του ILO, ώστε με κάθε μέσο και τρόπο να διασφαλιστούν όσα διεθνώς έχουν συμφωνηθεί και νομοθετηθεί.

Ο κύριος Somavia εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία από τις κυβερνητικές αποφάσεις που επιβάλλουν οι δανειστές, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κλείσιμο οργανισμών που στηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των συνδικάτων.

Ο Γενικός Διευθυντής του ILO εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η εκ νέου παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου και επιφυλάχθηκε εντός των ημερών να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του ILO.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για τη λήψη άμεσα κοινών πρωτοβουλιών

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα