Συνάντηση Προέδρου ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων 09/06/17

9/6/17

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) Reiner Hoffmann,είχε συνάντηση σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, με τον Πρόεδρο της DGB να επισημαίνει την αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής για την Ελλάδα, τονίζοντας την ευθύνη που φέρει και η Γερμανική Κυβέρνηση με την συντηρητική πολιτική που ασκεί η Καγκελάριος Μέρκελ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τις δύο πλευρές στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον κύριο Hoffmann να επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, ότι η κατάργηση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι καταστροφική και γι΄αυτό επιβάλλεται η άμεση επαναφορά τους.Τα γερμανικά συνδικάτα διά στόματος του Προέδρου της DGB εξέφρασαν τη στήριξή τους στη ΓΣΕΕ και στους έλληνες εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι μόνον ο τερματισμός της λιτότητας και η αναπτυξιακή ώθηση με καταπολέμηση της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ