Συνάντηση της ΓΣΕΕ με την Τρόικα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τους επικεφαλής της Τρόικα στην Αθήνα.

Η Συνομοσπονδία κατά τη συνάντηση εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πλήρη αντίθεσή της στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί αναλύοντας με επιχειρήματα τη θέση της περί αποτυχημένης συνταγής του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής με δεδομένη τη δραματική αύξηση της ανεργίας, την παρατεταμένη ύφεση, την ακρίβεια, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και γενικότερα των όρων και των συνθηκών της αγοράς εργασίας. 

Συγκεκριμένα τέθηκαν από τη ΓΣΕΕ τα εξής ζητήματα :

1. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει παταγωδώς ΑΠΟΤΥΧΕΙ με δραματικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.
2. Όλο το βάρος έχει πέσει στην εργασία και δεν έχει επηρεάσει πτωτικά καθόλου τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών.
3. Δεν αντιμετώπισε καθόλου τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή, την εισφοροδιαφυγή, απεναντίας οδήγησε σε μαζική έξοδο κεφαλαίων και καταθέσεων.
4. Συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
5. Στο επίμονο ερώτημα για το σεβασμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ καθώς και των αποτελεσμάτων της όποιας συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών δε δόθηκε καμιά απάντηση. 

Περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν με την Κυβέρνηση και αμέσως μετά με βάση αυτές τις συζητήσεις θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.
Ξεκαθαρίστηκε από τη Συνομοσπονδία ότι η συνέχιση αυτού του προγράμματος για το 2013 και 2014 θα επιφέρει περαιτέρω διάλυση των όρων και των συνθηκών στην αγορά εργασίας, καθώς και εκρηκτική αύξηση της ανεργίας. 

Η ΓΣΕΕ ανεξάρτητα από τις όποιες επιταγές της Τρόικα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν θα αποδεχθεί καμιά νέα φοροεπιδρομή, καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου. 

Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει και θα εντείνει τη δράση και τον αγώνα για την απόκρουση και την ακύρωση αυτών των νεοφιλελεύθερων συνταγών, στην κατεύθυνση μιας εναλλακτικής οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής αύξησης των επενδύσεων, της απασχόλησης, της αναδιανομής του εισοδήματος, της ενδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους και της μείωσης της ανεργίας. 

Στην κατεύθυνση αυτή, θα δώσουν δυναμική απάντηση και με το Συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8/9/2012.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα