ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ Αθανάσιο Ηλιόπουλο για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

                                                                 Ρόδος 27/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

και με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ Αθανάσιο Ηλιόπουλο

για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

 

Συνάντηση με την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είχε την Πέμπτη, 26-1-2017, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας. Στη συνάντηση συμμετείχε και το στέλεχος του Ε.Κ.Ρ  Ηλίας Μπούκλας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ έθεσε στην Υπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής και ζήτησε την παρέμβασή της για τη λύση τους.  Συγκεκριμένα, ζήτησε από την Υπουργό να νομοθετήσει άμεσα την υποχρεωτικότητα και την επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Έθεσε επιτακτικά την ανάγκη για την κατάργηση των επιχειρησιακών συμβάσεων, που συνάπτουν ενώσεις προσώπων στα ξενοδοχεία. Ζήτησε επίσης την άμεση αλλαγή του καθεστώτος που έχει σχέση με τους μαθητές – σπουδαστές, που μετακινούνται κατά χιλιάδες χωρίς κανέναν έλεγχο από χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης προς τα ξενοδοχεία.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης την Υπουργό για την κατάσταση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν εργαζόμενους (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ) και εποπτεύει το Υπουργείο της.Έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της αξιοποίησης του παλιού κτιρίου του ΙΚΑ, το οποίο φτιάχτηκε με τις εισφορές των εργαζομένων και το οποίο παραμένει εδώ και 20 χρόνια ανεκμετάλλευτο κινδυνεύοντας να καταρρεύσει. Της ζήτησε να επανεξεταστεί το ζήτημα του τρόπου υπολογισμού της ασφάλισης των οικοδόμων, το οποίο με το νέο νόμο δεν διευκρινίζεται και ζήτησε να εξακολουθήσει να ισχύει γι’ αυτούς το ειδικό καθεστώς που είχαν πριν τη δημιουργία του ΕΦΚΑ. Την ενημέρωσε επίσης αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΕΔ Ρόδου και επανέφερε το πάγιο αίτημα του Ε.Κ.Ρ  για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και την παράταση της χορήγησής του. Ζήτησε επίσης να χαρακτηριστούν ως εποχιακά τα επαγγέλματα των Οδηγών Ταξί και των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Ε.Κ.Ρ και εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφθεί τη Ρόδο το επόμενο διάστημα, για να δει από κοντά τα ζητήματα.

Ο Πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιο Ηλιόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας της Ρόδου, την οποία χαρακτήρισε «ζούγκλα». Τον ενημέρωσε για την αύξηση που παρατηρείται στα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή και του ζήτησε να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευση για  τη σύσταση Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης στη Ρόδο. Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινός προγραμματισμός ΣΕΠΕ και Ε.Κ.Ρ για τη μετακίνηση ειδικών κλιμακίων Τεχνικών και Κοινωνικών Επιθεωρητών από την Αθήνα για την πραγματοποίηση ελέγχων. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κάλεσε τον Ειδικό Γραμματέα να επισκεφθεί τη Ρόδο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, για να δει επί τόπου τα προβλήματα και να υπάρξει συντονισμός όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας κατά τους θερινούς μήνες.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα