Δηλώσεις Προέδρου ΓΣΕΕ σχετικά με το κάλεσμα του Πρωθυπουργού προς τους κοινωνικούς εταίρους

Δημοσιογράφος: Kύριε Πρόεδρε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή, στη συζήτηση η οποία υπήρξε κάλεσε όλους αλλά κυρίως τους κοινωνικούς εταίρους να δείξουν αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να μη λέμε σε όλα «όχι».
Γιάννης Παναγόπουλος: Ο κύριος πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά κάνει λάθος στην κατεύθυνση που στέλνει το μήνυμα. Θα έπρεπε να απευθυνθεί στους επιχειρηματίες, τους εργοδότες, αυτούς που με την πολιτική του τα τελευταία χρόνια ευνοεί με προκλητικό τρόπο. Οι δυνάμεις της εργασίας λένε και θα εξακολουθήσουν να λένε «όχι» στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στις απολύσεις. Αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξει η Κυβέρνηση στη σωρεία των αντεργατικών πολιτικών και οι εργοδότες στο τσουνάμι των απολύσεων που έχουν εξαπολύσει εναντίον των εργαζομένων.
Δημοσιογράφος: Kύριε Πρόεδρε στο αίτημα το δικό σας για συζήτηση με όλους τους Κοινωνικούς φορείς, σήμερα ο ΣΕΒ ανταποκρίθηκε σε κάτι τέτοιο και έστειλε επιστολή και την ερχόμενη βδομάδα ακόμη θα πρέπει να ξεκινήσετε αυτές τις συζητήσεις, τι λέτε;
Γιάννης Παναγόπουλος: Εμείς θα τους καλέσουμε την επόμενη βδομάδα να συζητήσουμε και να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις γιατί από λόγια ακούμε πολλά αλλά από πράξεις αυτό που βλέπουμε είναι απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες κ.α.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα