ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής ΟΙκονομίας & Οικονομικών

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ

σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής ΟΙκονομίας & Οικονομικών

17/10/2007

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Aπίστευτη ειρωνεία! Την «παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας» διάλεξε ο κ. Υπουργός για να προκαλέσει τους φτωχούς, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Όλους αυτούς δηλαδή οι οποίοι αποτελούν το 50% του Ελληνικού λαού!!

Ούτε επίδομα θέρμανσης, ούτε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, απεναντίας εξαγγέλλει υπέρογκη αύξηση φόρων, τιμολογίων κοινής ωφέλειας, περιστολή των κοινωνικών δαπανών και των δαπανών Υγείας. Ταυτόχρονα προετοιμάζει με επικοινωνιακό τρόπο να εμφανίσει την σχεδιαζόμενη αύξηση του Φ.Π.Α. ως σχετιζόμενη με κάλυψη κοινωνικών προτεραιοτήτων. Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο!

Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει ούτε ανοχή, ούτε αντοχή”.

Γιάννης Παναγόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ