ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                 18-04-2016                                                                  

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του για το νέο «λουκέτο» της αγοράς, το κλείσιμο των 41 καταστημάτων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να προστεθούν στην στρατιά των ανέργων. Είναι λυπηρό 450 εργαζόμενοι να μένουν χωρίς εργασία και μισθό, χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον.  Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι βιώνουν τα εξουθενωτικά αποτελέσματα και  τις δραματικές επιπτώσεις των αντικοινωνικών και υφεσιακών μνημονιακών πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης.

Συμπαραστεκόμαστε στους  απολυμένους της Ηλεκτρονικής Αθηνών και καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Επιχείρησης, η οποία  αφενός αδιαφόρησε για την τύχη των εργαζομένων και των οικογενειών τους, προχωρώντας στο κλείσιμο της επιχείρησης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να  βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο και αφετέρου προτίμησε να μην προσέλθει στην τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της επιχείρησης, που είχε ως σκοπό να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσία για το μέλλον της επιχείρησης αλλά και την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας ανέλαβε πρωτοβουλία και συγκαλεί αύριο, Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 10:30, σύσκεψη των εργαζομένων του υποκαταστήματος Λαμίας στην οποία θα παραβρίσκεται και ο Νομικός Σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, με σκοπό τον συντονισμό της συνδικαλιστικής και νομικής παρέμβασης των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας είναι στο πλευρό των εργαζομένων και θα κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματα τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Τσιάμης                                     Κωνσταντίνος Χαλάτσης

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα