Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου στην Ουάσιγκτον

9/2/17
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου στην Ουάσινγκτον μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας μετέχει η ΓΣΕΕ μέσω του Προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου.

Ο κ.Παναγόπουλος απηύθυνε σειρά ερωτημάτων στην επικεφαλής του ΔΝΤ, αφού παρουσίασε και τεκμηρίωσε με στοιχεία τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τη συρρίκνωση των επενδύσεων και τη φυγή υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Τα ερωτήματα προς το ΔΝΤ του Προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος μετείχε στην συνάντηση ως μέλος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας, επικεντρώθηκαν στην αποτυχημένη συνταγή της δημοσιονομικής λιτότητας, στη μείωση του εργασιακού κόστους που δεν βοήθησε το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που οδήγησε σε μεγάλη ύφεση και ανεργία στην Ελλάδα.
Στα ερωτήματα που τέθηκαν από τη πλευρά της ΓΣΕΕ στην κα Λαγκάρντ εντάσσεται και αυτό που αφορά στις προϋποθέσεις που θα καθορίσουν τη συμμετοχή του Ταμείου ή όχι στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε η έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία ενώ συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα εργαλεία πολιτικής για την οικονομική ανάκαμψη, με τη Γενική Γραμματέα της ΔΣΣ Sharan Burrow να συνοψίζει τις σοβαρότατες ανησυχίες του συνδικαλιστικού κινήματος αναφορικά με τις πολιτικές και τις πρακτικές του ΔΝΤ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα