Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ

Η συνάντηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έγινε στον απόηχο του χθεσινού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού με το οποίο ανακοινώθηκαν σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους μη έχοντες και τους μη κατέχοντες δηλαδή για τους ανθρώπους της εργασίας, τους μισθωτούς.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις αυτό το διάγγελμα το εξέλαβαν ως μήνυμα και πήραν «αμπάριζα» και βγήκαν. Η σημερινή τους πρόταση ουσιαστικά ήταν αντιστοιχισμένη με το μήνυμα περικοπής και λιτότητας. Εμείς απέναντι σε αυτό το μήνυμα στεκόμαστε εντελώς διαφορετικά. Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς στον Ιδιωτικό Τομέα θα αγωνιστούμε και θα πάρουμε αυξήσεις, κόντρα στα «θέλω» των αγορών, οι οποίες μπορεί να κέρδισαν μια μάχη αλλά δεν θα κερδίσουν τον πόλεμο. Λυπάμαι βαθύτατα γιατί η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση υποχώρησε στα θέλω των αγορών όμως οι ανάγκες των ανθρώπων είναι πολύ ισχυρές, πολύ δυνατές και θα εκφραστούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αύριο, στη διοίκηση της ΓΣΕΕ θα εισηγηθώ την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας στις 24 του μήνα και την αποχώρηση των επιστημονικών συνεργατών μας από την επιτροπή για το ασφαλιστικό γιατί πλέον παρέλκει οποιαδήποτε παραμονή τους εκεί.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις ενώ αποδέχονται την επιχειρηματολογία της ΓΣΕΕ και αποδέχονται την ανάγκη για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων, του κατώτερου ημερομισθίου και μισθού, εντούτοις συνδέουν αυτό το ποσοστό και το ποσό σε Ευρώ με τις γενικότερες αυξήσεις και τις εξαγγελίες του φορολογικού νομοσχεδίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ότι μόνο την εργασία πιάνουν στην μέγγενη. Για τις επιχειρήσεις δεν έχουμε ακούσει ακόμα τίποτα. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για το φορολογικό και βεβαίως αυτές θα τεθούν στην ατζέντα των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη επικείμενη εξίσωση των ορίων ηλικίας ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε την παρακάτω δήλωση:
Για τη ΓΣΕΕ και τους εργαζόμενους έπεσε πλέον ένας απαγορευτικός τοίχος-η κόκκινη γραμμή, που ήταν το ΟΧΙ στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Είμαστε αντίθετοι. Δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα για την βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος ενώ αντιθέτως παράγει εξόχως αντικοινωνικά αποτελέσματα γι’ αυτό και διαφωνούμε ριζικά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα