Δήλωση – του Προέδρου της ΓΣΕΕ

Πρόκειται για τα πλέον κοινωνικά άδικα και σκληρά μέτρα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικα αλλά και οικονομικά υφεσιακά. Θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθιά κατάψυξη και τον κόσμο της εργασίας σε πολύ δύσκολες μέρες.

Καλούνται να πληρώνουν οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι. Δεν ακούσαμε να καλούνται, να πληρώνουν αυτοί που τόσα χρόνια ενθυλάκωναν τον πλούτο του Ελληνικού λαού και λεηλατούσαν την οικονομία. Ακούσαμε ότι θα πληρώσουν οι μη προνομιούχοι. Δεν ακούσαμε τίποτα για τους έχοντες και κατέχοντες. Αντιθέτως τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα παραδίδονται βορά στις ορέξεις τους.

Είναι ώρα να αναπτύξουμε έντονους κοινωνικούς αγώνες. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στις 5 Μάη είναι η εκκίνηση αυτών των μακροχρόνιων αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Οι εργαζόμενοι με την μαζική και αγωνιστική συμμετοχή τους θα εκφράσουν την αντίθεση τους.

Οφείλω αυτή τη στιγμή που ο λαός μας μπαίνει σε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες, να στείλω ένα μήνυμα και μια απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση:

Είναι αδιανόητο αυτοί που έκλεψαν, που λεηλάτησαν αυτή τη χώρα να πίνουν στην «υγειά των κοροΐδων». Επιτέλους να κινηθούν οι διαδικασίες, να αλλάξουν οι νόμοι περί ευθύνης Υπουργών και οι υπεύθυνοι να βρεθούν στη φυλακή.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα