Δήλωση Προέδρου της ΓΣΕΕ

“H ύφεση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία με την εφαρμογή ενός σκληρού μνημονίου περικοπών και λιτότητας έχει μετατραπεί με ραγδαίους ρυθμούς, σε κρίση απασχόλησης. Εμείς κάθε μέτρο, κάθε ενεργητική πολιτική, κάθε πρόγραμμα που ανακουφίζει τους ανέργους και διατηρεί θέσεις εργασίας εκ των πραγμάτων την υποστηρίζουμε.

Πέραν αυτών όμως θέσαμε στον πρωθυπουργό και άλλα ζητήματα που αφορούν στην υπεράσπιση των ανέργων, κυρίως την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, την επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του και μια απαίτηση που συζητήθηκε και είχαμε μια πρώτη θετική ανταπόκριση, σε όλη την διάρκεια της ανεργίας όλοι οι άνεργοι να καλύπτονται πλήρως ιατροφαρμακευτικά. Θέσαμε και το ζήτημα αυτών που σηκώνουν τα μεγάλη βάρη και δεν ευθύνονται, των χαμηλοσυνταξιούχων μας, ότι κατά προτεραιότητα πρέπει να επανέλθει το δώρο και κυρίως σ αυτούς που παίρνουν κάτω από 1000 ευρώ.

Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση στο μνημόνιο των περικοπών και της λιτότητας είναι να συμφωνηθεί ένα μνημόνιο ανάπτυξης, απασχόλησης, κοινωνικής προστασίας και προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.”

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σας είπε ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα πράγματα για την επιστροφή αυτών των χρημάτων;

“Όχι είπε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα πάρει και θα μας το ανακοινώσει όταν θα μπορέσει. Εκείνο που συζητήθηκε με πιο επιμέλεια ήταν το θέμα των ανέργων για την πλήρη ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη για όλη την διάρκεια της ανεργίας τους. Έδωσε μάλιστα σχετική εντολή στην υπουργό.”

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ο κύριος Ρεν άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων. Αντέχουν οι εργαζόμενοι κάτι τέτοιο;

“Όσο κουράγιο και να μας λέει ο κύριος Ρεν, εμείς δεν έχουμε άλλα κουράγια.”

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα