Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ στη Συνέντευξη Τύπου ενόψει του 35ου Συνέδριου

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΓΣΕΕ σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ενόψει του 35ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

Τα Συνέδρια δεν είναι από μόνα τους κρίσιμα, τα κάνουν κρίσιμα οι εποχές. Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολίτευσης.

Η χώρα βρίσκεται στον «στενό κορσέ» και στον «ζουρλομανδύα» της λιτότητας που επέφεραν τα μνημόνια και καθημερινά κατεβαίνει την κατηφόρα της ύφεσης με άμεσες συνέπειες στην ανεργία και στη μείωση του βιοτικού επιπέδου που φτάνει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πρόκειται για μια θλιβερή πραγματικότητα που δεν αξίζει σε χώρα που θέλουν κάποιοι να λένε ότι είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτιστη εργατική και κοινωνική απαίτηση των συνδικάτων είναι η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας και η συζήτηση και στο Συνέδριο πρέπει να επικεντρωθεί στο μείζον αυτό ζήτημα.

Σίγουρα δεν είμαστε «μονόχρωμο» κίνημα, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά θέλουμε όλοι και είμαστε αυστηρά ταγμένοι σε αυτό, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, με ενότητα και αγώνα.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα