Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Η συνάντηση με τον Yπουργό έγινε και μας ανέπτυξε τις απόψεις του σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου της Αθήνας, από τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Είπαμε με σαφήνεια στον Yπουργό ότι εμείς αναλαμβάνουμε την απόλυτη ευθύνη των πολυπληθέστατων, των ογκωδών, των μαχητικών αλλά ειρηνικών διαδηλώσεων που ως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούμε.

Είπαμε επίσης ότι θέλουμε η πόλη να λειτουργεί, τα μαγαζιά να εργάζονται, οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά γιατί ουδείς είναι τρελός να διαδηλώνει αν δεν έχει προβλήματα.. 

Η πολιτική που ακολουθείται προφανώς διογκώνει τα προβλήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας και ως εκ τούτου διογκώνονται και οι αντιδράσεις.

Επί της ουσίας όμως είπαμε ότι με κανέναν τρόπο δεν αποδεχόμαστε έκτακτη νομοθεσία που θα περιορίζει ατομικά, συλλογικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Όπου χρειάζεται χωρίς να υπάρχουν ρυθμίσεις οι πολίτες, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι ελεύθεροι δημοκρατικοί άνθρωποι γνωρίζουν και ξέρουν να αυτοπεριορίζονται.

Ο νόμος και η τάξη δεν επιβάλλονται με διατάγματα.

Ερώτηση δημοσιογράφου : Πρόεδρε αποκομίσατε την εντύπωση ότι θα προχωρήσει η Κυβέρνηση τη σχετική νομοθετική ρύθμιση ανεξάρτητα από τη θέση σας;

¶κουσε τις δικές μας σκέψεις σχετικά με το πώς οι δυνάμεις, εμείς λέμε καταστολής, η εκτελεστική εξουσία λέει ασφαλείας, μπορούν να μην προκαλούν και να μην προκαλούνται.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο δημοκρατικός διάλογος και ο δημοκρατικός αυτοπεριορισμός, όταν πρόκειται για κάποια πράγματα που δεν έχουν κινήσει, δεν έχουν βγάλει την κοινωνία στο πόδι, μπορεί να είναι ένας τρόπος συνεννόησης. Δε μπορώ να είμαι σίγουρος. Μπορεί να εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό πυγμής του νόμου και της τάξης. Αν συμβαίνει αυτό νομίζω ότι η Κυβέρνηση οδηγείται σε λάθος δρόμο.

Εμείς μαζί με τους άλλους φορείς της Αθήνας, την κοινωνία των πολιτών δηλαδή το Δήμο, το Εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Οργάνωση για τη λειτουργία του κέντρου της Αθήνας, την Οργάνωση των πολιτών, θέλουμε να συνεννοούμεθα χωρίς την πυγμή και την ποδηγέτηση από το κράτος και τις δυνάμεις της εκτελεστικής εξουσίας.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Σε περίπτωση που το καταθέσει στη Βουλή χωρίς τη συναίνεση των συνδικάτων, θα αντιδράσετε;

Θα το καταγγείλουμε και θα αντιδράσουμε. Το πώς θα το αποφασίσουμε μέσα στις συλλογικές μας διαδικασίες.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα