Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ για την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας

Η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας έρχεται να δώσει λεπτομερείς οδηγίες στους εργοδότες για το πώς θα εφαρμόσουν το αντεργατικό τερατούργημα του 2ου Μνημονίου με το οποίο καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνονται οι κατώτεροι μισθοί σφαγιάζονται οι νέοι εργαζόμενοι μέχρι 25 ετών, καταργούνται οι δομές με τις οποίες προασπίζονται εργασιακά δικαιώματα όπως ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Είναι τουλάχιστον περίεργο την ώρα που οι εργοδοτικές οργανώσεις ομνύουν ότι δεν θέλουν να διαταραχθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις να έχουν τέτοια όπλα στα χέρια τους και να καλούνται να τα εφαρμόσουν.

H ΓΣΕΕ καλεί τους εργοδότες, αν δεν περισσεύει η υποκρισία σ΄ αυτόν τον τόπο, να σεβαστούν τις υπογραφές τους, να σεβαστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις, ώστε να προστατευθεί το εισόδημα των εργαζόμενων.

Εμείς και με αγώνες και με παρεμβάσεις στα ευρωπαϊκά όργανα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αυτό το αντεργατικό πλαίσιο το οποίο δεν αφήνει καμιά ελπίδα κανένα φως στο τούνελ για τους Έλληνες εργαζόμενους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα