Δήλωση Γιάννη Παναγόπουλου, Προέδρου ΓΣΕΕ

Δύο χρόνια με την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και τώρα με την ψήφιση του νέου μνημονίου οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι αλλά και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός ζουν πλέον την υπέρτατη πρόκληση.

Μας κόβουν τους μισθούς, μας κόβουν τις συντάξεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις.

Ταυτόχρονα όμως κάνουν κουτσή και ανάπηρη τη Δημοκρατία. Στην Ελλάδα η Δημοκρατία πλέον έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα. Αυτό μαζί με όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα, το Εργατικό Κίνημα είναι υποχρεωμένο, να τα βάλει στην πρώτη προτεραιότητα.

Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους αυτή την Κυριακή στις 10.30 σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε μια κραυγή μυριόστομης διαμαρτυρίας ενάντια στις νέες περικοπές, ενάντια στις κοινωνικές προκλήσεις αλλά κυρίως για να μιλήσουν οι εργαζόμενοι, ο Ελληνικός λαός και να υπερασπίσει αυτό που έχει καθήκον πατριωτικό, το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Να υπερασπίσει τη Δημοκρατία, να γεννηθεί ένα μεγάλο παλλαϊκό κίνημα όπως αυτό του 1-1-4.

Εμείς θα συνεχίσουμε με απεργίες και κινητοποιήσεις και σε επίπεδο κλάδων και σε γενικό επίπεδο ως ΓΣΕΕ να δίνουμε τους αγώνες για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, γιατί αποτελεί πρόκληση και για άλλα εργασιακά θέματα αλλά κυρίως για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις να επιχειρούν να τις βάλουν για πολλά χρόνια στο γύψο. 

Να διασώσουμε τους θεσμούς, να διασώσουμε εισόδημα για τους εργαζόμενους. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος και μακρύς. Έναντι των απειλών και των εκβιασμών που κάνει η Τρόικα και απευθείας οι πολιτικοί εκπρόσωποι των δανειστών εμείς δεν θα υποταχθούμε. Δεν μπορεί να στερείται ακόμα και το υπέρτατο δικαίωμα που έχουν οι Έλληνες πολίτες να ψηφίζουν και να επιλέγουν. Δε μπορεί να δίνονται εντολές για το πότε θα γίνουν και οι εκλογές σε αυτή τη χώρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να την βάλουν και μονίμως στο γύψο τη Δημοκρατία.  

Καλώ τους Έλληνες, τους Έλληνες πολίτες γύρω απ΄αυτό το πατριωτικό καθήκον να συσπειρωθούν και ξεκινώντας αυτή την Κυριακή η φωνή μας να βρίσκεται παρούσα και δυνατή, να υπερασπίσουμε τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους θεσμούς αυτής της χώρας, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα