Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ

Με δεδομένη την έλλειψη ελευθερίας στις διαπραγματεύσεις καθώς υπάρχει ένα απαγορευτικό και αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί καθώς διασφαλίζει με τον καθολικό χαρακτήρα της το επίδομα γάμου για όλους τους εργαζόμενους.

Η λυσσαλέα επίθεση του Προέδρου του ΣΕΒ και η μη υπογραφή της ΕΓΣΣΕ ουσιαστικά δείχνει την δική τους επιθυμία να καταργηθούν πλήρως οι συλλογικές συμβάσεις και να οχυρωθούν πίσω από τον νόμο.

Ο κ.Δασκαλοπουλος με τις λυσσαλέες επιθέσεις του και τις συνεντεύξεις του δείχνει σαν να είναι το παιδί εκείνο που το παραγκώνισαν Κυβέρνηση και Τρόικα. Και δείχνει ίσως τη θλίψη του.

Εμείς μαζί με αυτούς που υπέγραψαν τη Συλλογική Σύμβαση, τους μικρούς εργοδότες θα απευθυνθούμε και στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και θα απαιτήσουμε να επανέλθει η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων και κυρίως η επεκτασιμότητά τους σε όλους τους εργαζόμενους.

Θα απαιτήσουμε επίσης να γίνει άρση όλων των επιστρατεύσεων και να μπει οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα.

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα