Νέα επίθεση συκοφαντίας και λάσπης κατά των συνδικάτων

Την επίθεση λάσπης για την εδραίωση του κοινωνικού αυτοματισμού κατά των συνδικάτων και τη δημιουργία σύγχυσης μέσα στο κλίμα επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, προσπαθεί να συντηρήσει ο ΛΑΟΣ, μέσω ερώτησης βουλευτή του προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Αναπαράγοντας δημοσίευμα εφημερίδας, απευθύνει ερώτηση στο Υπουργείο Οικονομικών για την εκτροπή εθνικών και ευρωπαϊκών «χρηματοδοτήσεων» από δράσεις κοινωνικής μέριμνας προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις υποστηρικτικές τους δομές.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν «επιχορηγείται» ούτε «χρηματοδοτείται», από εθνικούς πόρους. Επίσης είναι πρόθυμη να αποκαταστήσει το προφανές έλλειμμα ενημέρωσης σχετικά με την κεντρική ευρωπαϊκή κατεύθυνση για την προώθηση της πολιτικής παρέμβασης των κοινωνικών φορέων και της ενίσχυσης των στοχευμένων δράσεών τους υπέρ των εργαζομένων και των ανέργων. Την ενημέρωση αυτή μπορούν κάλλιστα να την παράσχουν και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές και εθνικές ελεγκτικές αρχές.
Η εμπλοκή της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Ινστιτούτου της σε σενάρια «χρηματοδοτήσεων» από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για την προέλευση και το συντονισμό της επίθεσης κατά των συνδικάτων και την αποδυνάμωση του ρόλου και της δράσης τους μέσα στο παρόν κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα