Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 με μαζική συμμετοχή, η Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διαδήλωσαν και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που εξαθλιώνουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

Ανάλγητες πολιτικές που αποτυπώνονται και στο νέο προϋπολογισμό.
Με βασικό σύνθημα «Όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό», οι διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή των αδιέξοδων και καταστροφικών πολιτικών Κυβέρνησης – Τρόικας.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν άμεσα με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, στις 5 το απόγευμα.
Επισυνάπτεται το ψήφισμα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Εμείς οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση
διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ που έγινε σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, διατρανώσαμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που εξαθλιώνουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

Όσο Κυβέρνηση και τρόικα εμμένουν στην ανάλγητη πολιτική λιτότητας, όσο επιδεικνύουν προσήλωση στην εφαρμογή υφεσιακών πολιτικών, τόσο ο αγώνας θα συνεχίζεται με κάθε μέσο και τρόπο.
Διαδηλώσαμε κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της λιτότητας, του εκφοβισμού, της κατάργησης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων , των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των διαθεσιμοτήτων, της φοροεπιδρομής, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.

Εργαζόµενοι & κοινωνία απαιτούν:

 • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών νόμων και διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
 • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες – Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άρση όλων των επιστρατεύσεων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lockout (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
 • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
 • Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων – τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
 • Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής εναντίον του κόσμου της εργασίας και στις πολιτικές ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, υποβάθμισης του Κοινωνικού Κράτους και στην προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε έννοιας Δημοκρατίας.
 • Χρηματοδότηση, ενίσχυση και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Αναβάθμιση και όχι διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας – Υγείας –κοινωνικής ασφάλισης, τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.
 • Υπεράσπιση του ΟΑΕΔ και των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, που ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούνται με εισφορές των Ελλήνων εργαζομένων.
 • Δημιουργία δημόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων.
 • Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.
 • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και των μεγάλων εισοδημάτων, Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.
 • Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
 • Μείωση των Συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
 • Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Τα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν τη μάχη για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα