Απαράδεκτη εμμονή για τα ΒΑΕ

Μετά τη σημερινή (22/7/09) επίσημη ενημέρωση της ΓΣΕΕ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για την απόφαση της Κυβέρνησης να προωθήσει τροπολογία (στο Ν/Σ για τα σκάφη αναψυχής) για τη "Ρύθμιση των Β.Α.Ε" με υπουργική απόφαση, η Συνομοσπονδία απέστειλε ΝΕΑ επιστολή προς την Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πετραλιά, με τη οποία τη θέτει προ των τεράστιων ευθυνών της.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Προς
Την Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
κα Φ. Πάλλη – Πετραλιά

Θέμα: Αιφνιδιαστική προώθηση τροπολογίας –
Ρύθμιση ΒΑΕ με Υπουργική Απόφαση.

Κυρία Υπουργέ,
Επανερχόμενοι στην από 16-7-2009 επιστολή μας (αρ.πρωτ. Γ.Σ.Ε.Ε. 1316), μετά και τη σημερινή μας ενημέρωση ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επιθυμούμε να σας τονίσουμε ότι ο αιφνιδιασμός που επιχειρείται για τη ρύθμιση του θέματος των ΒΑΕ αποτελεί νομοθετική, επιστημονική, κοινωνική, αλλά και συνταγματική εκτροπή.
Η παράκαμψη της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση ζητήματος που αφορά σε θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, η αναιτιολόγητη και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση ρύθμιση θέματος που αφορά συντάξεις και η εισαγωγή της περιβόητης τροπολογίας σε νόμο που αποσκοπεί στη ρύθμιση άλλου θέματος, από το ίδιο το Σύνταγμά μας απειλούνται με ποινή ακυρότητας.
Πολύ δε περισσότερο όταν με τέτοιες ρυθμίσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν την απαιτούμενη πλήρη και επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά στερούνται και των διαδικαστικών εγγυήσεων που τους προσδίδει ο τύπος του Προεδρικού Διατάγματος, αφήνεται η ρύθμιση ενός τόσο σοβαρού θέματος στην ευελιξία και την ταχύτητα της έκδοσης υπουργικής απόφασης, κατά προφανή παράβαση και του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. σας ζήτησε σεβασμό στις διαδικασίες και τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, ως προϋπόθεση για την περαιτέρω συμμετοχή της.
Η ανατροπή της υποχρέωσης κοινωνικής Πρόνοιας του Κράτους απέναντι στην προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα εκείνων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και η επιμονή ρύθμισης του θέματος υπό την πλήρη ευθύνη σας, επιβάλλει να σας καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε και αποδείξουμε τις θέσεις μας, αποχωρώντας από κάθε σχετική διαδικασία που δεν διέπεται από τα απαιτούμενα εχέγγυα και διασφαλίσεις.

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα