Σύσκεψη Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής – Γενική Απεργία 2/4/09

Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 23/3 ευρεία σύσκεψη Συνδικαλιστικών Στελεχών, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής με θέμα την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Απριλίου 2009. Οι εργαζόμενοι δέχονται μια ιδιαίτερα έντονη επίθεση στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα γι’ αυτό προετοιμάζονται για την μαζική και αγωνιστική συμμετοχή τους στην Απεργία και στα Συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Οι απολύσεις – διαθεσιμότητες-υποχρεωτικές άδειες-περικοπές των ημερών εργασίας, μισθού και ασφάλισης (4ημερο και 3ημερο) μετά και την Πρωθυπουργική κάλυψη παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και γίνονται πλέον καθημερινό φαινόμενο εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Με πρόφαση τη διεθνή κρίση, επιχειρείται ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και επιβολή ενός ανεξέλεγκτου εργοδοτικού μεσαίωνα.
Στο όνομα της κρίσης εξαγγέλθηκε η νέα εισοδηματική πολιτική και φοροεπιδρομή κατά των μόνιμων «υποζύγιων» (μισθωτών και εργαζομένων) η οποία διευρύνει δραματικά τις φορολογικές και κοινωνικές ανισότητες σε βάρος της μισθωτής εργασίας ενώ επιπρόσθετα «ρίχνει λάδι στη φωτιά» της ύφεσης και διεύρυνσης της κρίσης γιατί παγώνει τα εισοδήματα, την αγοραστική δύναμη μισθωτών και συνταξιούχων και τη ρευστότητα στην αγορά.
Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των Συνδικάτων την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ με κεντρικά συνθήματα:

 ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
 ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα