Συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους της ΤΡΟΙΚΑΣ

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος μετά από πρόσκληση την οποία και αποδέχθηκε, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Τρόϊκας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) στους οποίους και επανέλαβε την πάγια πλέον θέση της Συνομοσπονδίας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σκληρά και κοινωνικά άδικα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μειώσεις των συντάξεων για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον Ιδιωτικό Τομέα η θέση που εκφράστηκε από τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας ήταν σαφής και κατηγορηματική. «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία εκ νέου παρέμβαση καθώς τα συνδικάτα και οι εργοδοτικοί φορείς όπως απέδειξαν πρόσφατα, μπορούν με συμφωνίες να διαχειριστούν όλα τα ζητήματα της μισθωτής εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα. Ζητήματα, όπως μισθοί, εργασιακές σχέσεις, διαιτησία, συντάξεις, κ.ά.

Επιπλέον υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων μέσω της αύξησης των εσόδων από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής καθώς και την αύξηση των επενδύσεων για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάκαμψης της οικονομίας με αντιμετώπιση της ανεργίας και διεύρυνση της απασχόλησης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα