ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την οργή και την αγανάκτησή τους στις πολιτικές λιτότητας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά οι Έλληνες εργαζόμενοι μετέχοντας μαζικά στην τρίωρη στάση και στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/11/2012 στην πλατεία Κλαυθμώνος ,στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης  των συνδικάτων  και με κεντρικό σύνθημα:

 «Η Ελλάδα υπό το μηδέν, η Ευρώπη σε ώρα μηδέν»

 Εργαζόμενοι, άνεργοι , συνταξιούχοι σε Ελλάδα και Ευρώπη αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τις Νεοφιλελεύθερες αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές.

 Πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης δέχθηκε η ΓΣΕΕ από πολλά συνδικάτα της Ευρώπης, μεταξύ αυτών της Ισπανίας ,της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

Στα μηνύματά   τους τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα χαρακτηρίζουν μονόπλευρη ,άδικη  και σκληρή την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στη χώρα μας και καταδικάζουν την υπονόμευση της αυτονομίας των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

 Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σ όλη την Ευρώπη ήταν μαζική, τόσο στα συλλαλητήρια όσο και στις στάσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους στους δρόμους να απαιτούν τον τερματισμό της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.

 Μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος ακολούθησε πορεία προς τη βουλή ενώ αντιπροσωπεία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

            ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

                                  ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό  ψήφισμα                                          

                                           ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ

14/11/2012 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 

                                      ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ

                            Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Εργαζόμενοι και συνδικάτα της Ευρώπης εναντιώνονται στα μέτρα λιτότητας, στις άδικες και αναποτελεσματικές πολιτικές που επιβάλλουν οι ευρωπαίοι ισχυροί γιατί, το μόνο που επιφέρουν είναι εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, εξαθλίωση της κοινωνίας, οικονομική ύφεση και αναπαραγωγή της κρίσης.

Η λιτότητα, οι περικοπές στους μισθούς, η αυξημένη φορολογία, η συνολική επίθεση στα δικαιώματα των ευρωπαίων εργαζομένων οδηγούν στην κατάρρευση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και αποδομούν την κοινωνική συνοχή.

Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου είναι καταστροφικές και οδηγούν σε εξαθλίωση των λαών.

Ειδικότερα στη χώρα μας επιβάλλονται εκδικητικές και τιμωρητικές πολιτικές ,που οδηγούν την κοινωνία και την οικονομία σε αργό «θάνατο» και στη χρεοκοπία.

Τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων και των κερδών των  τραπεζιτών και των εργοδοτών .

Το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο πρέπει να προστατευθεί και ταυτόχρονα να ενισχυθεί με αναπτυξιακές και φιλεργατικές πολιτικές.

Με τη σημερινή πανευρωπαϊκή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της Ευρώπης στέλνουν ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους ευρωπαίους ηγέτες και τους καλούν να αλλάξουν πολιτικές και «δόγματα», γιατί καταστρέφουν λαούς ,χώρες και την ίδια την Ευρωπαϊκή προοπτική.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

  • Να μπει τέλος στη λιτότητα και στους φόρους
  • Να προωθηθεί η ανάπτυξη, η απασχόληση, η κοινωνική συνοχή.
  • Να σταματήσει η Τρόικα να συμπεριφέρεται αλαζονικά και βάναυσα στις χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση.
  • Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι φοροκλέπτες οι τραπεζίτες, οι τζογαδόροι και όχι εκείνοι που δεν ευθύνονται, τα μόνιμα υποζύγια ,οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι απλοί πολίτες.

Καλούμε τους ευρωπαίους ισχυρούς να υιοθετήσουν την πρόταση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την εφαρμογή ενός Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Συμβολαίου που θα διασφαλίζει και θα προωθεί την εργασία για όλους, τη φορολογική δικαιοσύνη, την κοινωνική προστασία ,το κράτος πρόνοιας, την πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών και των κρατών.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα