Νέα οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και αγανάκτησή της για τη νέα οικολογική – περιβαλλοντική καταστροφή που πλήττει τη χώρα μας από την Παρασκευή 21 Αυγούστου καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και τους ελάχιστους πλέον πνεύμονες πρασίνου και ζωής. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που βιώνουν την πύρινη καταστροφή.
Οι εγκληματικές παραλήψεις πρόληψης και συντονισμού, η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και κτηματολογίου, είναι οι κύριες αιτίες αυτής της τεράστιας καταστροφής. Μιας καταστροφής που βιώνουμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι χωρίς να αλλάζει και να διορθώνεται απολύτως τίποτα!
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους πυροσβέστες, μόνιμους και συμβασιούχους, στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών, στις εθελοντικές οργανώσεις και στους απλούς πολίτες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.
Οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ) με άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις θα δώσουν λύσεις αποκατάστασης των ζημιών για την ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα και θα βοηθήσουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν παρά τις δύσκολες για αυτούς συνθήκες.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει ΟΛΑ τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν αυτές οι καταστροφές και κυρίως να διασφαλίσει με απόλυτο τρόπο (π.χ. αεροφωτογράφηση κ.λπ) ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα ανεχθεί την οποιαδήποτε καταπάτηση και την δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων, στα καμένα.
Το πράσινο, το δάσος, το περιβάλλον και η δημόσια γη ανήκει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού από όλους και πρωτίστως από την Πολιτεία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα