Μισθοί και Δικαιώματα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τις τελευταίες μέρες εντείνεται η πίεση και η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurocroup, Ecofin, Tρισέ, κ.λπ) για να προχωρήσει η χώρα μας, σε ακόμα μεγαλύτερη περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών ουσιαστικά απαιτούν την πλήρη ανατροπή όλων των οικονομικών, εργασιακών ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με πρόσχημα την κρίση και τα προβλήματα της οικονομίας, προτείνονται οι πιο ακραίες Νεοφιλελεύθερες συνταγές που εξυπηρετούν ταυτόχρονα πολλαπλά συμφέροντα εντός και εκτός Ευρώπης. Πάνω απ’ όλα όμως θεωρούν ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για να «καθαρίσουν» μια για πάντα με ότι έχει απομείνει απ’ το κοινωνικό κεκτημένο στη χώρα μας και στην Ευρώπη, ώστε να διευρύνουν την κερδοφορία των «αγορών».

Τα πρόσφατα στοιχεία του 2009 για τα δήθεν προνόμια των Ελλήνων εργαζομένων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

α) Μέσες αποδοχές στο 73% της Ευρωζώνης

β) Αγοραστική δύναμη στο 83% της Ευρωζώνης

γ) Παραγωγικότητα στο 93,5% της Ευρωζώνης

Από τα ανωτέρω στοιχεία γίνεται φανερό ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις αλλά απεναντίας είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση βελτίωση των αποδοχών και της Αγοραστικής Δύναμης των Ελλήνων Εργαζομένων ώστε να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών όπως εξάλλου έχει γίνει με τιμές και το κόστος ζωής..

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα