ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/6/20
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των 850 πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, οι οποίοι μετά το κλείσιμο της εφημερίδας και την κήρυξη της εταιρείας σε πτώχευση, διεκδικούν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενοι που εν μία νυκτί έμειναν στο δρόμο, μετά από αγώνες ετών κατάφεραν να βρεθούν ένα βήμα πριν το στόχο τους, να λάβουν δηλαδή μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από την πώληση κτηριακού συγκροτήματος της εφημερίδας.
Διεκδικητές ποσών όμως από την πτωχευτική διαδικασία, όπως η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, με μια ακατανόητη και καταχρηστική κίνηση, κατέθεσαν ανακοπή διεκδικώντας το 65% του προς διανομή ποσού. Και αναφερόμαστε σε ακατανόητη και καταχρηστική ενέργεια διότι οι τράπεζες, και ειδικά η Πειραιώς που δεν έχει καν ενυπόθηκη απαίτηση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εμποδίζουν τους εργαζόμενους να πάρουν τα χρήματά τους. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την άσκηση αυτού του ένδικου μέσου. Ο νόμος ήταν σαφής όταν πτώχευσε η εταιρεία. Προνομιακοί πιστωτές είναι οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο για τον ΦΠΑ.
Ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, λεόντειος ως προς τα δικαιώματα των τραπεζών, ανατρέχει σε μεταγενέστερο της πτώχευσης νόμο.
Καλούμε την Τράπεζα Πειραιώς πάραυτα να ανακαλέσει την ανακοπή καθώς καμία προσημείωση ή υποθήκη δεν έχει επί του ακινήτου και την ALPHA Τράπεζα να κάνει το ίδιο σεβόμενη τους εργαζόμενους και το απαράγραπτο και νόμιμο δικαίωμά τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα