ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ετήσια Έκθεση 2018 για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/3/2018

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ετήσια Έκθεση 2018 για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση

 

Τη νέα Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2018 παρουσίασε σήμερα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. H Έκθεση υποβάλλεται σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας και πολλαπλών προκλήσεων ‒ οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών.

Η κοινωνία ανησυχεί για το αύριο, για το πού πάμε, για το εάν πράγματι έχουμε βγει οριστικά από αυτή την κρίση, για το εάν έχουν αντιμετωπιστεί τα διαρθρωτικά προβλήματα που μας οδήγησαν σ’ αυτή, για το εάν οι θυσίες των εργαζομένων, οι θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια έχουν πιάσει τόπο. Την ίδια στιγμή, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας και η αυξανόμενη αστάθεια, σε συνδυασμό με την πολιτική ανεπάρκεια της ΕΕ, προκαλούν ακόμα περισσότερη αβεβαιότητα και ανησυχία.

Η εκτίμηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ όπως αυτή τεκμηριώνεται από την εμπειρική ανάλυση της παρούσας Έκθεσης, είναι πως δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έχουν δρομολογηθεί οι δημοσιονομικοί, παραγωγικοί και μακροοικονομικοί μετασχηματισμοί που θα διαμόρφωναν τις συνθήκες σταθεροποίησης της οικονομίας σε βιώσιμη φάση δυναμικής οικονομικής μεγέθυνσης. Η σταθεροποίηση και η δυναμική της οικονομίας θα εξαρτηθεί από τον απεγκλωβισμό της από περαιτέρω μειώσεις στα εισοδήματα και από τη σημαντική αύξηση της απασχόλησης. Στο ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης οι παράγοντες αυτοί προσδιορίζουν επίσης τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Η Ετήσια Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση για το 2018 έχει ως βασικό της στόχο να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ιδέες μιας διαφορετικής μεθοδολογίας και προσέγγισης για την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας, καθώς και να παρουσιάσει τις συνέπειες και τα αδιέξοδα που προκαλεί η ασκούμενη οικονομική πολιτική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Ακολουθεί η περίληψη και το πλήρες κείμενο της Ετήσιας Έκθεσης 2018.



Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα