Επίσκεψη στη ΓΣΕΕ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. επισκέφτηκε σήμερα 13/5/09 τη ΓΣΕΕ και συναντήθηκε με το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας, στα πλαίσια των ετησίων συναντήσεων με τους συνδικαλιστικούς, εργοδοτικούς και κυβερνητικούς φορείς προκειμένου να συντάξει την ετήσια έκθεση για την Ελληνική Οικονομία!
Έγινε ανταλλαγή απόψεων και εκφράστηκε για μια ακόμα φορά η πλήρης διαφωνία της ΓΣΕΕ στις προτεινόμενες Νεοφιλελεύθερες συνταγές του Δ.Ν.Τ. Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ ανέπτυξε τις προτάσεις- θέσεις της για την ελληνική οικονομία, επισήμανε τη δυσμενέστατη κατάσταση των εργαζομένων (εισοδήματα- απολύσεις- ανεργία- ασφαλιστικό- κοινωνικές παροχές κ.α.) και κυρίως την αντίθεσή της στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Επισημάνθηκε χαρακτηριστικά ότι τόσο για τα προϋπάρχοντα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας (ανταγωνιστικότητα, ελλείμματα, χρέος), όσο και για τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι ούτε είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα σπασμένα!
Τονίστηκε ότι τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο συντονίζουμε τον αγώνα και τις δράσεις μας ώστε να αποκρουστούν οι μονεταριστικές πολιτικές λιτότητας, φόρων, απολύσεων, οι οποίες βαθαίνουν και διευρύνουν την ύφεση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα