Εξοντωτική απόφαση του ΔΕΚ για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη ριζική διαφωνία της για την υπό έκδοση απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που ουσιαστικά επιβάλει την εξίσωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών- γυναικών στο 65ο έτος ηλικίας! Μια απαράδεκτη και εξοντωτική απόφαση που αν γίνει αποδεκτή από την Ελληνική Κυβέρνηση θα σημαίνει επιβάρυνση από 5 έως 15 χρόνια εργασίας για τις γυναίκες.
Οι ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης για αυτή την εξέλιξη είναι τεράστιες και απαράγραπτες γιατί αυτή προήλθε από γνωμοδότηση του Υπ. Εξωτερικών προς την Ε. Ένωση, με την οποία ουσιαστικά πιστοποιούσε ότι η κοινωνική ασφάλιση στο Δημόσιο τομέα είναι επαγγελματική ασφάλιση! (Στην οποία δεν δικαιολογείται διαφοροποίηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών- γυναικών).
Για αυτό οφείλει σήμερα μετά την έκδοση της απόφασης, να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της και να αναζητήσει τρόπους διόρθωσης του «λάθους» της ή να μειώσει τα όρια ηλικίας των αντρών σε αυτά των γυναικών δηλ στο 60ο έτος ηλικίας, αλλά σε κάθε περίπτωση να μην αυξήσει τα όρια ηλικίας των γυναικών στο 65οέτος.
Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να ακυρώσουν με την πάλη τους αυτή την εξοντωτική, αντικοινωνική και αντεργατική απόφαση που ανατρέπει βάναυσα τα κοινωνικά τους δικαιώματα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα