Εμμονή της Τρόικα στην καταστροφική συνταγή της λιτότητας

Οι «φωστήρες της Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)» επιμένουν στην ίδια χρεοκοπημένη και αδιέξοδη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της άγριας περικοπής μισθών για τη «δήθεν» ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Για ακόμη μία φορά βάζουν στο στόχαστρο το ήδη ισχνό και υπερφορολογημένο εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων προτείνοντας μέτρα που το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρουν είναι μεγαλύτερη φτώχεια και βαθύτερη ύφεση.

Tα επιχειρήματα τους έχουν καταρριφθεί στην πράξη. Παρουσιάζουν την εσωτερική υποτίμηση ως αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, όταν οι δραματικές μειώσεις μισθών που έχουν ήδη επιβληθεί έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων.

Για ποιά ανάπτυξη μιλούν λοιπόν; Ποιά ανάπτυξη έχει τέτοια δραματικά αποτελέσματα σαν αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός; Επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού να πάρουν ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στις νέες αυτές προκλητικές απαιτήσεις.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη μεθοδευμένη και ψευδεπίγραφη επίκληση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και θα εντείνει τον αγώνα για την ακύρωση των μέτρων που μετατρέπουν το εργατικό δίκαιο της Ελλάδας σε «εργατικό δίκαιο» μεσαίωνα.

Μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Συνομοσπονδία θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον και των Διεθνών Δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί μαζί με όλους τους εργαζομένους τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα