Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου στο Συλλαλητήριο στη Θεσαλλονίκη

7/9/19

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όπως είναι γνωστό η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τη νέα οικονομική και πολιτική περίοδο γιατί συμπίπτει μετά τις εθνικές εκλογές, που έδωσαν μία νέα κυβέρνηση στη χώρα. 

Προφανώς δε μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα. Όμως το συνδικαλιστικό κίνημα παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, όχι μόνο λόγω των εσωτερικών τουαδυναμιών αλλά και γιατί ο επιχειρησιακός βραχίονας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το ΠΑΜΕ, διέλυσε τα συνέδριά του, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση. Παρότι όμως έχουμε αυτά τα προβλήματα, εκτιμήσαμε ότι πρέπει να διαδηλώσουμε και να αναδείξουμε τα αιτήματά μας όπως τόσα χρόνια τα παρουσιάσαμε και αντιτεθήκαμε  στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων. 

Αυτές τις πολιτικές δε μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζονται και στο μέτρο που έχουμε τέτοια δείγματα πάλι οι αντιδράσεις μας θα είναι όπως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θέλω όμως να είμαι σαφής. Όπως δεν κρίναμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις από το τι ήταν και τι έλεγαν αλλά τις κρίναμε για αυτά που έκαναν, το ίδιο θα κάνουμε και με την παρούσα κυβέρνηση. 

Η κρίση μας εάν χρειαστεί θα είναι αυστηρή και οι κινητοποιήσεις μας το ίδιο. 

Πιστεύω ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους συναδέλφους, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων που βρίσκονται από τη μεριά της δημοκρατίας, από τη μεριά των αγώνων, από τη μεριά της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας,  με αυτές τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε και το δίκαιο και τη δημοκρατία στα συνδικάτα και να προωθήσουμε τα αιτήματα των εργαζομένων.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα