Παρελκυστική και χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα- Η έναρξη του «ΔΙΑΛΟΓΟΥ» για το ασφαλιστικό

Με επικοινωνιακά τερτίπια και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη του παρελκυστικού της «διαλόγου» για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Εκείνοι που δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για επαναφορά της 13ης σύνταξης, για καμία περαιτέρω μείωση στις συντάξεις, για «σκίσιμο των μνημονίων στο προαύλιο της βουλής μέρα μεσημέρι», ξέχασαν εν μια νυκτί τις δεσμεύσεις τους και με διαδικασίες fast track, φέρνουν τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο. Έρχονται σήμερα «με το ψαλίδι στο ένα χέρι και το τιμόνι του οδοστρωτήρα στο άλλο χέρι», να περικόψουν και να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση μιλά για διάλογο στην ΟΚΕ την ώρα που με δική της ευθύνη, η ΓΣΕΕ και κατ΄επέκταση οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δε συμμετέχουν στην Επιτροπή, διότι με τεχνάσματα υπονόμευσε αυτήν τη συμμετοχή, αλλοιώνοντας την αναλογικότητα της εκπροσώπησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, στην Ευρωπαϊκή ΟΚΕ.

Η ΓΣΕΕ έχει ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση: «Ο αγώνας και η αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για τη Συνομοσπονδία».

Γι’ αυτό απεργούμε την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, γι’ αυτό διαδηλώνουμε για ακόμη μία φορά στους δρόμους.

Γι’ αυτό η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ξαναπάρουμε ότι βιαίως μας στέρησαν, μέχρι να αποτρέψουμε τα χειρότερα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Επισυνάπτουμε σε PDF επιστολή της ΓΣΕΕ  προς τους προέδρους των εργοδοτικών φορέων για το επίμαχο ζήτημα 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα