ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2/12/2016

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενους και στην ΓΣΕΕ  ενόψει της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποιεί η Συνομοσπονδία στις 8 Δεκέμβρη, εξέδωσε η Διεθνής Συνδικαλιστική  Συνομοσπονδία (ΙTUC ).

Η Γενική Γραμματέας της ΙTUC, Sharan Burrow, σε δήλωσή της καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παραιτηθεί από την επιβολή καταστροφικών μέτρων στην Ελλάδα, κατηγορώντας το, ότι αδυνατεί να κατανοήσει την Ελληνική αλλά και την Παγκόσμια πραγματικότητα.

 

Σας παραθέτουμε  μεταφρασμένο το δελτίο τύπου της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας.

 

Ελλάδα: η Γενική Απεργία πλησιάζει καθώς το ΔΝΤ ζητά περαιτέρω συμπίεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

H Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας καλεί σε Γενική Απεργία στις 8 Δεκεμβρίου καθώς προκύπτουν οι λεπτομέρειες από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πιστωτές και την Κυβέρνηση για την εκτεταμένη κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Καθοδηγούμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, οι πιστωτές ζητούν άρση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική οργάνωση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, περαιτέρω περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και βαθύτερες περικοπές στις συντάξεις.

Η Sharan Burrow, Γενική Γραμματέας της ITUC, δήλωσε: «το ΔΝΤ δείχνει να έχει κατανοήσει ελάχιστα έως και καθόλου το τί πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και πραγματικά στον κόσμο γενικότερα. Τα έξι χρόνια επιβολής της βούλησης του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων συνιστούν την απόλυτη αποτυχία  και άφησαν την ελληνική οικονομία χωρίς δρόμο επιστροφής στην ανάπτυξη και στη δημιουργία απασχόλησης. Η ιδεολογία ξεπέρασε ξανά τα λογικά οικονομικά μέτρα με αυτό τον τελευταίο γύρο απαιτήσεων, που ακόμα και ένας αρχάριος οικονομολόγος μπορεί να πει ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε μεγαλύτερα προβλήματα και θα αφήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην εξαθλίωση».

Η ιδεολογική φύση των απαιτήσεων του ΔΝΤ έχει υπογραμμιστεί από την επιμονή  στις διατάξεις για το «lock-out» για τους εργοδότες, παρόλο που οι Έλληνες εργοδότες δεν το έχουν ζητήσει. Το Γενικό Συμβούλιο της ITUC που συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους Έλληνες εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

«Καλούμε το ΔΝΤ να σταματήσει και να παραιτηθεί από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές στην Ελλάδα που προκαλούν τεράστιο πόνο στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους και δημιουργούν οικονομική καταστροφή» δήλωσε η κυρία Burrow.

 

                                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα